Accions

Diferència entre revisions de la pàgina «Oblit del ser»

De Wikisofia

m (Text de reemplaçament - "[[projecto" a "[[projecte")
m (Text de reemplaçament - "metafisico" a "metafísic")
Línia 1: Línia 1:
 
{{ConcepteWiki}}
 
{{ConcepteWiki}}
  
[[Autor:Heidegger, Martin|Heidegger]] estableix una radical diferenciació de ''status'' entre els ens i l'ésser d'aquests ens (veure «[[diferència ontològica|diferència ontològica]]»). El sentit del ser funciona sovint d'una manera aproblemàtic en el tracte quotidià amb els ens, sent el seu problematització el que caracteritza a la filosofia, ja des del seu començament grec. Ara bé, arriba un moment en què la filosofia sembla considerar resoluble la qüestió del sentit de l'ésser, amb el que tendeix a assimilar-ho a l'ens, perdent de vista el seu peculiar ''status''. Aquesta situació de ''oblit del ser'' la presenta Heidegger com a tret fonamental del pensament [[metafísica|metafisico]], raó per la qual la seva pròpia tasca, que concep com a consistent en la recuperació de la qüestió de l'ésser, es converteix així en un replantejament radical de la filosofia. (Col·laboració de Maite Saurí Navarro.)
+
[[Autor:Heidegger, Martin|Heidegger]] estableix una radical diferenciació de ''status'' entre els ens i l'ésser d'aquests ens (veure «[[diferència ontològica|diferència ontològica]]»). El sentit del ser funciona sovint d'una manera aproblemàtic en el tracte quotidià amb els ens, sent el seu problematització el que caracteritza a la filosofia, ja des del seu començament grec. Ara bé, arriba un moment en què la filosofia sembla considerar resoluble la qüestió del sentit de l'ésser, amb el que tendeix a assimilar-ho a l'ens, perdent de vista el seu peculiar ''status''. Aquesta situació de ''oblit del ser'' la presenta Heidegger com a tret fonamental del pensament [[metafísica|metafísic]], raó per la qual la seva pròpia tasca, que concep com a consistent en la recuperació de la qüestió de l'ésser, es converteix així en un replantejament radical de la filosofia. (Col·laboració de Maite Saurí Navarro.)
  
  

Revisió del 22:00, 3 abr 2015


Heidegger estableix una radical diferenciació de status entre els ens i l'ésser d'aquests ens (veure «diferència ontològica»). El sentit del ser funciona sovint d'una manera aproblemàtic en el tracte quotidià amb els ens, sent el seu problematització el que caracteritza a la filosofia, ja des del seu començament grec. Ara bé, arriba un moment en què la filosofia sembla considerar resoluble la qüestió del sentit de l'ésser, amb el que tendeix a assimilar-ho a l'ens, perdent de vista el seu peculiar status. Aquesta situació de oblit del ser la presenta Heidegger com a tret fonamental del pensament metafísic, raó per la qual la seva pròpia tasca, que concep com a consistent en la recuperació de la qüestió de l'ésser, es converteix així en un replantejament radical de la filosofia. (Col·laboració de Maite Saurí Navarro.)


Veure termes relacionats

Plantilla:Proc