Accions

Diferència entre revisions de la pàgina «Noema»

De Wikisofia

m (bot: - per diferenciar un + per a diferenciar un)
 
(Una revisió intermèdia per un altre usuari que no es mostra)
Línia 2: Línia 2:
 
<small>(en grec [[Grec::νόημα]], el concebut o pensat, el concepte en sentit passiu, per oposició a ''noesi'', comprensió i intel·lecció'', ''en sentit actiu)</small>
 
<small>(en grec [[Grec::νόημα]], el concebut o pensat, el concepte en sentit passiu, per oposició a ''noesi'', comprensió i intel·lecció'', ''en sentit actiu)</small>
  
Terme que [[Autor:Husserl, Edmund|Husserl]] utilitza, en la seva anàlisi fenomenològic dels continguts de [[consciència|consciència]], per a diferenciar un aspecte «noètic» d'un aspecte «noemàtic». El primer aspecte, que procedeix de [[noesi|''noesi'']], es refereix a la vivència o fet en si de la consciència, mentre que el segon, de noema, es refereix al sentit o al contingut de la vivència de la consciència, a «allò al fet que es refereix», tant si és real com a ideal.
+
Terme que [[Autor:Husserl, Edmund|Husserl]] utilitza, en la seva anàlisi fenomenològic dels continguts de [[consciència|consciència]], per a diferenciar un aspecte «noètic» d'un aspecte «noemàtic». El primer aspecte, que procedeix de [[noesi|''noesi'']], es refereix a la vivència o fet en si de la consciència, mentre que el segon, de noema, es refereix al sentit o al contingut de la vivència de la consciència, a «allò a què es refereix», tant si és real com a ideal.
  
 +
 +
Veg. [[noemàtic]].
 
{{Etiqueta
 
{{Etiqueta
 
|Etiqueta=Historia
 
|Etiqueta=Historia
 
}}
 
}}
 
{{InfoWiki}}
 
{{InfoWiki}}

Revisió de 09:54, 11 oct 2018

(en grec νόημα, el concebut o pensat, el concepte en sentit passiu, per oposició a noesi, comprensió i intel·lecció, en sentit actiu)

Terme que Husserl utilitza, en la seva anàlisi fenomenològic dels continguts de consciència, per a diferenciar un aspecte «noètic» d'un aspecte «noemàtic». El primer aspecte, que procedeix de noesi, es refereix a la vivència o fet en si de la consciència, mentre que el segon, de noema, es refereix al sentit o al contingut de la vivència de la consciència, a «allò a què es refereix», tant si és real com a ideal.


Veg. noemàtic.