Accions

Diferència entre revisions de la pàgina «Trivial»

De Wikisofia

(Es crea la pàgina amb «{{ConcepteWiki}} <small>(del llatí ''trivialis'', de'' trivium'', camí de tres vies)</small> A l'origen, relatiu al ''trivium'', o conjunt de nocion...».)
 
m (bot: -l'Edat Mitjana +l'edat mitjana)
 
Línia 2: Línia 2:
 
<small>(del llatí ''trivialis'', de'' trivium'', camí de tres vies)</small>
 
<small>(del llatí ''trivialis'', de'' trivium'', camí de tres vies)</small>
  
A l'origen, relatiu al [[trivium |''trivium'']], o conjunt de nocions de gramàtica, retòrica, i lògica i una de les [[arts liberals|arts liberals]] que al costat del ''quadrivium'', s'estudiava en l'Edat Mitjana. De la nimietat que, injustament, s'ha atribuït a aquests coneixements, es passa al sentit de trivial com «el comú i sabut per tots». En sentit figuratiu, més apropiat, s'aplica al [[concepte|concepte]] o [[enunciat|enunciat]] que no aporta cap novetat informativa. En lògica, es diu trivial al raonament que no suposa cap novetat, és obvi o evident i manca d'interès.
+
A l'origen, relatiu al [[trivium |''trivium'']], o conjunt de nocions de gramàtica, retòrica, i lògica i una de les [[arts liberals|arts liberals]] que al costat del ''quadrivium'', s'estudiava en l'edat mitjana. De la nimietat que, injustament, s'ha atribuït a aquests coneixements, es passa al sentit de trivial com «el comú i sabut per tots». En sentit figuratiu, més apropiat, s'aplica al [[concepte|concepte]] o [[enunciat|enunciat]] que no aporta cap novetat informativa. En lògica, es diu trivial al raonament que no suposa cap novetat, és obvi o evident i manca d'interès.
  
 
{{Etiqueta
 
{{Etiqueta

Revisió de 09:49, 16 set 2017

(del llatí trivialis, de trivium, camí de tres vies)

A l'origen, relatiu al trivium, o conjunt de nocions de gramàtica, retòrica, i lògica i una de les arts liberals que al costat del quadrivium, s'estudiava en l'edat mitjana. De la nimietat que, injustament, s'ha atribuït a aquests coneixements, es passa al sentit de trivial com «el comú i sabut per tots». En sentit figuratiu, més apropiat, s'aplica al concepte o enunciat que no aporta cap novetat informativa. En lògica, es diu trivial al raonament que no suposa cap novetat, és obvi o evident i manca d'interès.