Accions

Diferència entre revisions de la pàgina «Sistemes de llenguatge natural»

De Wikisofia

m (Text de reemplaçament - "ado " a "at ")
m (Text de reemplaçament - "adreces" a "direccions")
Línia 1: Línia 1:
 
{{ConcepteWiki}}
 
{{ConcepteWiki}}
Sistemes informàtics que tenen com a objectiu la comprensió del [[llenguatge|llenguatge]] parlat o escrit («natural», en contraposició de llenguatges de programació o representació de coneixements artificials), així com a la seva producció. Els problemes que han d'abordar aquests sistemes són nombrosos i de naturalesa diferent. D'una banda, és necessari tractar el senyal sonor per reduir-la a símbols (fonemes o paraules, per exemple), que han de ser després interpretats a nivell [[sintaxi|sintàctic]] i [[semàntica|semàntic]] per comprendre el missatge rebut. La producció de la paraula requereix el sentit invers: primer la construcció d'una frase correcta sintàcticament amb el contingut semàntic desitjat, i la traducció d'aquesta frase en el senyal sonor que transmeti el llenguatge. Els sistemes de llenguatge natural han subratllat deficiències importants en les teories lingüístiques existents i han propulsat noves adreces d'investigació.
+
Sistemes informàtics que tenen com a objectiu la comprensió del [[llenguatge|llenguatge]] parlat o escrit («natural», en contraposició de llenguatges de programació o representació de coneixements artificials), així com a la seva producció. Els problemes que han d'abordar aquests sistemes són nombrosos i de naturalesa diferent. D'una banda, és necessari tractar el senyal sonor per reduir-la a símbols (fonemes o paraules, per exemple), que han de ser després interpretats a nivell [[sintaxi|sintàctic]] i [[semàntica|semàntic]] per comprendre el missatge rebut. La producció de la paraula requereix el sentit invers: primer la construcció d'una frase correcta sintàcticament amb el contingut semàntic desitjat, i la traducció d'aquesta frase en el senyal sonor que transmeti el llenguatge. Els sistemes de llenguatge natural han subratllat deficiències importants en les teories lingüístiques existents i han propulsat noves direccions d'investigació.
  
 
Veure [[intel·ligència artificial|intel·ligència artificial]].
 
Veure [[intel·ligència artificial|intel·ligència artificial]].
 
{{Etiqueta|Etiqueta=Filosofia general}}{{Etiqueta|Etiqueta=Filosofia del llenguatge}}{{InfoWiki}}
 
{{Etiqueta|Etiqueta=Filosofia general}}{{Etiqueta|Etiqueta=Filosofia del llenguatge}}{{InfoWiki}}

Revisió del 12:20, 3 maig 2015

Sistemes informàtics que tenen com a objectiu la comprensió del llenguatge parlat o escrit («natural», en contraposició de llenguatges de programació o representació de coneixements artificials), així com a la seva producció. Els problemes que han d'abordar aquests sistemes són nombrosos i de naturalesa diferent. D'una banda, és necessari tractar el senyal sonor per reduir-la a símbols (fonemes o paraules, per exemple), que han de ser després interpretats a nivell sintàctic i semàntic per comprendre el missatge rebut. La producció de la paraula requereix el sentit invers: primer la construcció d'una frase correcta sintàcticament amb el contingut semàntic desitjat, i la traducció d'aquesta frase en el senyal sonor que transmeti el llenguatge. Els sistemes de llenguatge natural han subratllat deficiències importants en les teories lingüístiques existents i han propulsat noves direccions d'investigació.

Veure intel·ligència artificial.