Accions

Diferència entre revisions de la pàgina «Kathólou»

De Wikisofia

m (bot: - ''nous,'' encara + ''nous'', encara)
m (bot: -per expressar +per a expressar)
 
Línia 2: Línia 2:
 
<small>(del grec [[Grec::καθόλου]], ''kathólou'', l'universal)</small>
 
<small>(del grec [[Grec::καθόλου]], ''kathólou'', l'universal)</small>
  
En la ''República, ''[[Autor:Plató|Plató]] usa el terme ''katà hólon'' per expressar la relació entre un tot i les seves parts. Però el terme  [[Grec::καθόλου]] (''kathólou'') forma part més aviat del llenguatge tècnic d'[[Autor:Aristòtil|Aristòtil]], que usa aquest terme grec per a designar l'universal, en oposició al particular o singular. L'universal és allò que, per naturalesa, pot predicar-se d'una multiplicitat de subjectes, mentre que això no és possible en el cas del particular. No pot percebre's sensorialment, sinó solament pel ''nous'', encara que aquesta aprehensió depèn de la repetició de diverses experiències. A vegades s'identifica amb el [[gènere|gènere]].
+
En la ''República, ''[[Autor:Plató|Plató]] usa el terme ''katà hólon'' per a expressar la relació entre un tot i les seves parts. Però el terme  [[Grec::καθόλου]] (''kathólou'') forma part més aviat del llenguatge tècnic d'[[Autor:Aristòtil|Aristòtil]], que usa aquest terme grec per a designar l'universal, en oposició al particular o singular. L'universal és allò que, per naturalesa, pot predicar-se d'una multiplicitat de subjectes, mentre que això no és possible en el cas del particular. No pot percebre's sensorialment, sinó solament pel ''nous'', encara que aquesta aprehensió depèn de la repetició de diverses experiències. A vegades s'identifica amb el [[gènere|gènere]].
  
 
{{Etiqueta
 
{{Etiqueta

Revisió de 12:38, 16 set 2017

(del grec καθόλου, kathólou, l'universal)

En la República, Plató usa el terme katà hólon per a expressar la relació entre un tot i les seves parts. Però el terme καθόλου (kathólou) forma part més aviat del llenguatge tècnic d'Aristòtil, que usa aquest terme grec per a designar l'universal, en oposició al particular o singular. L'universal és allò que, per naturalesa, pot predicar-se d'una multiplicitat de subjectes, mentre que això no és possible en el cas del particular. No pot percebre's sensorialment, sinó solament pel nous, encara que aquesta aprehensió depèn de la repetició de diverses experiències. A vegades s'identifica amb el gènere.