Accions

Diferència entre revisions de la pàgina «Consciència col·lectiva»

De Wikisofia

m (bot: - a la «orgànica»), + a l'«orgànica»),)
m (bot: - simples, això és, + simples, és a dir,)
 
Línia 1: Línia 1:
 
{{ConcepteWiki}}
 
{{ConcepteWiki}}
  
Cos de creences, actituds morals i normes compartides pels components d'una [[societat|societat]], i que constitueixen, en terminologia de [[Autor:Durkheim, Émile|É. Durkheim]], part fonamental de les representacions col·lectives que els individus interioritzen. Segons aquest autor, la [[consciència|consciència]] col·lectiva és més pròpia de les societats simples, això és, aquelles en què prepondera la «solidaritat mecànica» (contraposada a l'«orgànica»), basada en la semblança entre individus, i on el procés de la divisió del treball està poc avançat. El procés històric de transformació de la societat afebleix la consciència col·lectiva.
+
Cos de creences, actituds morals i normes compartides pels components d'una [[societat|societat]], i que constitueixen, en terminologia de [[Autor:Durkheim, Émile|É. Durkheim]], part fonamental de les representacions col·lectives que els individus interioritzen. Segons aquest autor, la [[consciència|consciència]] col·lectiva és més pròpia de les societats simples, és a dir, aquelles en què prepondera la «solidaritat mecànica» (contraposada a l'«orgànica»), basada en la semblança entre individus, i on el procés de la divisió del treball està poc avançat. El procés històric de transformació de la societat afebleix la consciència col·lectiva.
 
{{Etiqueta|Etiqueta=Sociologia}}
 
{{Etiqueta|Etiqueta=Sociologia}}
 
{{InfoWiki}}
 
{{InfoWiki}}

Revisió de 13:22, 4 juny 2018


Cos de creences, actituds morals i normes compartides pels components d'una societat, i que constitueixen, en terminologia de É. Durkheim, part fonamental de les representacions col·lectives que els individus interioritzen. Segons aquest autor, la consciència col·lectiva és més pròpia de les societats simples, és a dir, aquelles en què prepondera la «solidaritat mecànica» (contraposada a l'«orgànica»), basada en la semblança entre individus, i on el procés de la divisió del treball està poc avançat. El procés històric de transformació de la societat afebleix la consciència col·lectiva.