Accions

Adam

De Wikisofia

La versió per a impressora ja no és compatible i pot tenir errors de representació. Actualitzeu les adreces d'interès del navegador i utilitzeu la funció d'impressió per defecte del navegador.
Adam segons. A. Dürer

Nom hebreu que vol dir «home», o «terrestre» en el sentit genèric de grup o espècie humana, tant en els seus individus masculins com femenins.

L'afirmació que es llegeix en el Gènesi (Gen 1, 27) que Adam va ser creat per Déu no pot entendre's com un enunciat amb caràcter científic sobre l'origen del primer home, sinó que ha d'interpretar-se d'acord amb les regles de la moderna exègesi de la Bíblia, segons les quals els escriptors bíblics atribuïen als orígens aquells elements que consideraven fonamentals per a una comprensió religiosa del món.

La Bíblia no conté ni idees científiques en general ni evolucionistes en particular, de manera que en aquests capítols del Gènesi no ha de veure's ni una refutació ni una confirmació d'hipòtesi de les idees científiques de Darwin. El seu sentit és merament religiós, encara que la manera de narrar s'atingui als mites i gèneres literaris propis de l'època en què s'escriu.