Accions

Recurs

Cita motivació

De Wikisofia

La revisió el 22:48, 24 maig 2017 per Sofibot (discussió | contribucions) (modificant original)
(dif.) ← Versió més antiga | Versió actual (dif.) | Versió més nova → (dif.)

P.T. Young (en The Encyclopedia of Psychology, d'Harriman i col.) La motivació és el procés: a) que suscita o incita una conducta; b) de sustentació d'una activitat que progressa, i c) de canalització de l'activitat en un curs donat. En sentit ampli, l'anàlisi de la motivació ha de tenir en compte tots els factors que susciten, sostenen i dirigeixen la conducta.

El concepte de motivació és per tant molt ampli. Però no ho és tant com el de «psicologia», ja que l'explicació psicològica inclou la consideració de factors motivacionals i no-motivacionals.

Según K.B. Madsen, Teorías de la motivación, Paidós, Buenos Aires 1972, p. 49.

Original en castellà

P.T. Young (en The Encyclopedia of Psychology, de Harriman y col.) La motivación es el proceso: a) que suscita o incita una conducta; b) de sostén de una actividad que progresa, y c) de canalización de la actividad en un curso dado. En sentido amplio, el análisis de la motivación debe tener en cuenta todos los factores que suscitan, sostienen y dirigen la conducta.

El concepto de motivación es por lo tanto muy amplio. Pero no lo es tanto como el de «psicología», puesto que la explicación psicológica incluye la consideración de factores motivacionales y no-motivacionales.