Accions

Recurs

Cita de B. Brecht

De Wikisofia

La revisió el 15:08, 5 feb 2020 per Jorcor (discussió | contribucions)
(dif.) ← Versió més antiga | Versió actual (dif.) | Versió més nova → (dif.)

Si els taurons fossin homes –va preguntar al senyor K. la filla petita de la patrona–, es portarien millor amb els peixets?

-Clar que sí –va respondre el senyor K.–. Si els taurons fossin homes, farien construir en el mar caixes enormes pels peixets, amb tota classe d'aliments en el seu interior, tant plantes com matèries animals. [...] Si els taurons fossin homes, es farien naturalment la guerra entre si per a conquistar caixes i peixets aliens. [...] Si els taurons fossin homes, tindrien també el seu art. Hi hauria bells quadres en els quals es representarien les dents dels taurons en colors meravellosos, i les seves gargamelles com a purs jardins d'esbarjo en els quals dóna gust enjogassar-se. [...] Hi hauria així mateix una religió, si els taurons fossin homes. Aquesta religió ensenyaria que la veritable vida comença pels peixets en l'estómac dels taurons. [...] En una paraula: hi hauria per fi en el mar una cultura si els taurons fossin homes.

B. Brecht, Historias de almanaque, Alianza, Madrid 1981, p. 132-134.

Original en castellà

Si los tiburones fueran hombres –preguntó al señor K. la hija pequeña de la patrona–, se portarían mejor con los pececitos?

-Claro que sí –respondió el señor K.–. Si los tiburones fueran hombres, harían construir en el mar cajas enormes para los pececitos, con toda clase de alimentos en su interior, tanto plantas como materias animales. [...] Si los tiburones fueran hombres, se habrían naturalmente la guerra entre sí para conquistar cajas y pececillos ajenos. [...] Si los tiburones fueran hombres, tendrían también su arte. Habría hermosos cuadros en los que se representarían los dientes de los tiburones en colores maravillosos, y sus fauces como puros jardines de recreo en los que da gusto retozar. [...] Habría asimismo una religión, si los tiburones fueran hombres. Esa religión enseñaría que la verdadera vida comienza para los pececillos en el estómago de los tiburones. [...] En una palabra: habría por fin en el mar una cultura si los tiburones fueran hombres.