Accions

Recurs

Diferència entre revisions de la pàgina «Cànons de Mill: exemple quantitatiu»

De Wikisofia

(modificant original)
 
Línia 1: Línia 1:
{{TextOriginal|es}}
+
{{PendentRev}}{{RecursWiki
Ejemplo cuantitativo:
 
 
 
[[File:e2501-5.gif]]
 
 
 
donde ''d'' es la distancia que se recorre en la caída, ''t'' el tiempo que transcurre (''g'' es una constante, la de la gravedad). Dada una determinación cuantitativa de ''t'' (argumento de la función, variable independiente), se puede calcular el espacio recorrido ''d ''(variable dependiente). El valor de la función se determina únicamente por el argumento; ésta es, pues, la condición suficiente (o causa).
 
{{TextOriginalSeparador|dev}}
 
{{RecursWiki
 
 
|Tipus=Extractes d'obres
 
|Tipus=Extractes d'obres
 
}}
 
}}

Revisió de 23:00, 24 maig 2017

Exemple quantitatiu:

E2501-5.gif

on d és la distància que es recorre en la caiguda, t el temps que transcorre (g és una constant, la de la gravetat). Donada una determinació quantitativa de t (argument de la funció, variable independent), es pot calcular l'espai recorregut d (variable depenent). El valor de la funció es determina únicament per l'argument; aquesta és, doncs, la condició suficient (o causa).

W. Gustason, Reasoning from Evidence, Macmillan, Nova York 1944, p. 90.

Original en castellà

Ejemplo cuantitativo:

E2501-5.gif

donde d es la distancia que se recorre en la caída, t el tiempo que transcurre (g es una constante, la de la gravedad). Dada una determinación cuantitativa de t (argumento de la función, variable independiente), se puede calcular el espacio recorrido d (variable dependiente). El valor de la función se determina únicamente por el argumento; ésta es, pues, la condición suficiente (o causa).