Accions

Diferència entre revisions de la pàgina «Eleuteronomia»

De Wikisofia

m (bot: - les pròpies normes de + les normes pròpies de)
m (bot: -per designar +per a designar)
 
Línia 2: Línia 2:
 
<small>(del grec ''eleuteros''͵''lliure, i ''nomos'', llei, creació lliure de les normes pròpies de conducta)</small>
 
<small>(del grec ''eleuteros''͵''lliure, i ''nomos'', llei, creació lliure de les normes pròpies de conducta)</small>
  
Terme que designa la determinació de la pròpia voluntat de manera plenament lliure, sense cap tipus de coaccions, ni físiques, ni mentals. Té un significat proper al de la noció d'[[autonomia|autonomia]], que és el donar-se a si mateix la norma. En la ''Metafísica dels costums'', [[Autor:Kant, Immanuel|Kant]] utilitza aquest terme (''Eleutheronomie'') per designar el principi de la llibertat que és la base de la legislació interna o legislació moral.
+
Terme que designa la determinació de la pròpia voluntat de manera plenament lliure, sense cap tipus de coaccions, ni físiques, ni mentals. Té un significat proper al de la noció d'[[autonomia|autonomia]], que és el donar-se a si mateix la norma. En la ''Metafísica dels costums'', [[Autor:Kant, Immanuel|Kant]] utilitza aquest terme (''Eleutheronomie'') per a designar el principi de la llibertat que és la base de la legislació interna o legislació moral.
  
 
{{Etiqueta
 
{{Etiqueta

Revisió de 13:57, 16 set 2017

(del grec eleuteros͵lliure, i nomos, llei, creació lliure de les normes pròpies de conducta)

Terme que designa la determinació de la pròpia voluntat de manera plenament lliure, sense cap tipus de coaccions, ni físiques, ni mentals. Té un significat proper al de la noció d'autonomia, que és el donar-se a si mateix la norma. En la Metafísica dels costums, Kant utilitza aquest terme (Eleutheronomie) per a designar el principi de la llibertat que és la base de la legislació interna o legislació moral.